Posle naloga Grada Niša „Naisusu“ još pet česama je jutros popravljeno: na Margeru, Sinđelićevom trgu, u parku Čair – Puž, u parku Sveti sava – Krst i Donina česma.

Voda na ovim česmama nije za piće, već samo za rashlađivanje dok ne budu stigli rezultati fizičke, hemijske i bakteriološke analize.

Preostalih sedam česama na području gradske opštine Medijana koje ne rade, zbog obimnosti i složenosti radova biće osposobljene narednih dana, osim one na Trgu kralja Milana koja će biti priključena sa završetkom rekonstrukcije samog trga.

Na području gradske opštine Medijana osam česama radile su u ranije: na Trgu Pavla Stojkovića, Trgu Stevana Sremca, kod Ćele kule, kod Palilulske rampe, u parku Svetog Save ispred GO Medijana, česma Ktitor u Duvaništu, na Trgu patrijarha Pavla i na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja.

Iz Medijane su ranije danas upozorili da su javne česme na stalnoj meti vandala, pa je gotovo nemoguće da sve istovremeno rade, iako je voda u vreme tropskih temperatura najpotrebnija. Svakodnevno se kradu slavine i skidaju instalacije koje su dostupne.