Crvena zona Infektivne klinike Beograd

Za poslednja 24 sata u Nišu je registrovano 317 novih slučajeva.

Prethodnog dana je zabeležen i najveći broj novozaražene dece u dečijoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš od početka epidemije.

Prof. dr Milorad Jerkan je izrazio veliku zabrinutost povodom broja pregleda dece koji se obavljaju u dečijoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš,.

Uzimajući u obzir navedene okolnosti, direktor je izneo mogućnost za proširenje dečije kovid ambulante, dok se epidemiološka situacija ne smiri

U Kliničkom centru Niš, na infektivnoj klinici i dečijem kovid odeljenju ukupno su 53 pacijenta, među njima i troje dece, a u novoj zgradu Univerzitetskog Kliničkog centra na četrvtom spratu je još 18 pacijenata, od kojih petnaestoro pozitivnih na kovid.

Na respiratorima su četiri osobe u vrlo teškom stanju, saopšteno je iz ove ustanove.

U kovid bolnici u Kruševcu je 407 pacijenta, 9 na respiratorimma, dok je u prethodna 24 sata preminulo 13 osoba.

U Vranju je ukupno hospitalizovano 114 kovid pacijenata.

Podsetimo, korona brojke i dalje divljaju i zabrinjavaju, a epidemiolog dr Predrag Kon kaže da će one rasti i u naredne dve nedelje i da su kovid propusnice jedini način da se taj broj obuzda.

Za poslednja 24 preminulo je još 27 osoba. Registrovano je 6.249 novih slučajeva, od preko 21 hiljade testiranih uzoraka.

Najviše novozarežnih je u Beogradu, gde je broj 1.510, sledi ga Niš sa 317, Kragujevac sa260 I Novi Sad sa 228 novoobolelih. Između 100 i 200 novih slučajeva imaju Valjevo, Užice, Novi Pazar, Šabac, Jagodina i Kraljevo.

U bolnicama je preko 3.000 ljudi, od toga 142 na respiratoru.