bratimir vasiljevicNarodni poslanik SNS iz Niša, Bratimir Vasiljević, koji ima još dve funckije, danas je podneo ostavaku na jednu od njih. Vasiljević, koji je na poslednjoj sednici Skupštine grada izabran za odbornika, podneo je ostavku na mesto predsednika Skupštine opštine Pantelej.

Ostavku je podnela zamenik predsednika Skupštine Verica Radenković, takođe zbog duple funkcije. Ostavke su usledile posle odluke Glavnog odbora Srpske napredne stranke da njeni funkcioneri ne smeju da obavljaju više od jedne plaćene funkcije. Ali i pritiska javnosti.

Bratimir Vasiljević odrekao se mesta predsednika Skupštine Gradske opštine Pantelej i sada umesto tri obavlja dve funkcije – narodnog poslanika i odbornika u Skupštini grada.  Ostavkom na mesto predsednika Skupštine ispoštovao je odluku partije da funkcioneri naprednjaci ne smeju da gomilaju funkcije.

Poslušao sam odluku Glavnog odbora stranke i odrekao sam se funkcije. Ja sam hteo i besplatno da obavljam posao predsednika Skupštine opštine, ali to nisu prihvatili , kaže ovaj narodni poslanik SNS iz Niša.

Srđan Nešić
Srđan Nešić

Na Vasiljevićevo mesto, sa 18 glasova za i dva protiv izabran je Srđan Nešić, kojem u biografiji stoji da je „specijalista
termoenergetskih postrojenja.“

Mislim da je Vasiljević radio dobro i nastaviću njegovim putem, rekao je novi predsednik Skupštine GO Pantelej.

Zbog duple plaćene funkcije, ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine opštine Pantelej podnela je i Verica Radenković, inače direktorka osnovne škole.

Na njeno mesto izabran je Dejan Rajković, u čijoj se biografiji navodi da je „maturant gimnazije“.

Verica Radenković
Verica Radenković

Srpska napredna stranka je pre skoro mesec dana, na Glavnom odboru donela odluku da njihovi funkcioneri smeju da imaju samo jednu plaćenu funkciju i dala je rok do kada naprednjaci koji sede na više fotelja moraju da se odreknu neke od njih. Najpre do 15. septembra, a onda je produžen do zasedanja Izvršnog odbora stranke.[mom_video type=“youtube“ id=“UTE92mPSF6I“]