Pojava virusa covid-19 ubrzala je „digitalizaciju“ mnogih sfera života, pa i obrazovanja. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, većina đaka opet je krajem novembra prešla na onlajn nastavu. A iako većina ima pristup internetu, ipak ima i onih koji takvu mogućnost nemaju.

Opština Crveni Krst u saradnji sa Organizacijom Fros i Udruženjem Anđeli čuvari iz Valjeva rešila je da pomogne onima koji nemaju računare da lakše savladaju gradivo.

Dva  tableta donirala je Organizacija Fros,  a jedan sama opština. Među dobitnicima je i  učenica OŠ Ivo Andrić Dunja Milovanović.

Zahvaljujem se opštini što mi je dodelila računar kako bih mogla da pratim onlajn nastavu. Pre sam morala da idem kod drugarice i tamo pišem domaći, a sada mogu kod svoje kuće, kaže Dunja.

Dva računara đacima je dodelila Organizacija Fros u saradnji sa Udruženjem Anđeli čuvari iz Valjeva, a jedan opština Crveni Krst.

Ovo nije poslednja donacija. Sve što dajemo – dajemo od srca, dajemo deci. Spremamo im nešto i pred Novu godinu, kaže NEBOJŠA SAITOVIĆ iz Udruženje FROS.

Gradska opština Crveni krst će u saradnji sa privrednicima pokušati da i u drugim školama na ovaj način pomogne deci, kaže predsednik opštine MIroslav milutinović.

Organizacija FROS obišla je svih pet niških opština.