Javni uvid plana kvaliteta vazduha za aglomeraciju Niš organizuje se onlajn od danas do 22. decembra.

Iako nije među najzagađenijima, Gradska Opština Crveni Krst na svojoj teritoriji ima veliki broj proizvodnih pogona, a takođe i najveći broj domaćinstava koja se greju na čvrsti ogrev, drvo ili ugalj, kako u urbanom, tako i na seoskom području. To znatno utiče na zagađivanje vazduha, pa iz Opštine apeluju na građane da se uključe u ovaj proces.

Materijal za javni uvid je izložen na zvaničnoj internet stranici grada Niša koji možete pogledati samo jednim klikom ovde.

Gradska uprava, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, kao nosilac izrade Plana kvaliteta vazduha, na ovaj način upoznaje javnost sa sadržajem Plana i merama koje treba preduzeti u cilju očuvanja i poboljšanja kvaliteta vazduha i izbegavanja, sprečavanja i smanjenja štetnih posledica po zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Posebno je važno što građani mogu elektronski da dostave svoje primedbe i sugestije, naglašavaju u opštinskoj upravi Crvenog Krsta.

Zainteresovani mogu dostaviti primedbe i sugestije na zvanični e mail Zivotna.Sredina@gu.ni.rs

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Crveni krst. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.