POPLAVA NOVO SELOIako je opština Palilula tražila da da se na delu njene teritorije koja je poplavljena i ugrožena klizištima proglasi vanredna situacija, Gradski štab za vanredne situacije na današnjem zasedanju nije doneo takvu odluku. Kako kaže zamenik komandanta štaba za vanredne situacije za to ne postoji zakonska osnova, a grad Niš ima dovoljno resursa da reaguje u ovakvim situacijama.

Niško naselje Novo Selo i dalje liči na Veneciju. Pod vodom je nekoliko stotina hektara zemljišta. Iako su pumpe u industrijskoj zoni svakodnevno uključene meštani, ali i nadležni u GO Palilula tvrde da boljitka nema. Zato su odbornici sa sedniice Skupštine opštine uputili Štabu za vanredne situacije inicijativu za proglašenje vanredne situacije u Novom Selu, Donjem Međurovu, ali i u područjima koja su ugrožena klizištima. Kako predsednik GO Palilila Boban Džunić ističe, razlozi za proglašenje vanredne situacije su višestruki.

Međutim, Gradski štab za vanredne situacije nije prihvatio inicijativu GO Palilula.

Novo Selo od prošle nedelje je pod vodom. Poplavljeno je oko 200 domaćinstava. Nekima je voda ušla u dvorišta i podrume, a nekima je prešla i kućni prag. Na rešavanju problema trenutno su angažovane pumpe u industrijskoj zoni, a radi se na pronalaženju trajnog rešenja.