Koalicija za Niš javno poziva predsednika Skupštine gradKoalicija za Niša Niša Mileta Ilića da podnese ostavku ocenjujući da niški parlament odavno ne funkcioniše kako bi trebalo. Tvrde da je kod poslednje sednice prekšen poslovnik po više osnova, a predsednik Koalicije Slaviša Dinić posebno zamera to što su odluke donošene ubrzano, bez prisustva predlagača.

Sam predsednik SG je ranije rekao doslovce da će, ukoliko na sledećim sednicama predstavnik predlagača ne bude prisutan (bez obzira što nema obavezu da obrazlaže) tu tačku povući sa dnevnog reda. Da li jedna pravila važe kad predsedava predsednik a druga kad predsedava zamenik? – kaže Dinić.

U kabinetu predsednika niškog parlamenta Mileta Ilića TV Zona plus je rečeno da za sada neće da komentariše navode Koalicije za Niš.

Podsetimo, iako je opozicija ponovo blokirala skupštinsku govornicu, odbornici vladajuće koalicije su u rekordnom vremenu, bez rasprave, za samo jedan sat, usvojili sve tačke dnevnog reda. Opozicija je napustila tu sednicu.