parada maturanataOrganizator Maturantske parade nije ispoštovao obaveze iz ugovora, tvrde u Gradu Nišu i najavljuju preduzimanje “pravnih i zakonskih mera”.
Povodom žalbi pojedinih niških maturanata na organizaciju Maturantske parade, reagovao je i Grad Niš koji je i ove godine sklopio Ugovor sa „Eko-reakcijom“, organizacijom koja je u prethodnih 8 od 9 godina bila organizator Maturantske parade.
Ugovor je vredan 399.000 dinara, kao i prošle godine, a Grad navodi da je organizator opet bio u obavezi da obezbedi majice, kišobrane i pištaljke, kao i časove plesa za niške maturante.

S obzirom na to da organizator nije ispoštovao ugovorne obaveze, Grad Niš preduzeće sve pravne i zakonske mere, navodi se u saopštenju uz žaljenje zbog nastalih propusta.

Niški maturanti zameraju što mnogi nisu dobili majice i kišobrane. Organizator ovog projekta za Srbiju Biljana Janković za Tv Zona plus je izjavila da nije bilo dovoljno para za sve, jer je ugovor sa Gradom sklopljen tek 12. Maja. To je bilo 10 dana pre maturantskog plesa, pa organizator smatra da nije bilo dovoljno vremena za pronalaženje sponzora.