U renoviranje Osnovne škole Branko Miljković u Nišu uključili su se i bivši učenici. Pored majstora koje je angažovala škola u krečenju hodnika i sređivanje fasade učestvuje i 25 članova Udruženja radnih akcija Delijski vis. U školi kažu da im je pomoć nekadašnjih đaka dobrodošla jer su uštedeli na plaćanju profesionalnih molera.

25 nekadašnjih učenika OŠ Branko Miljković u Nišu renovira svoju staru školu. Sa rukovodstvom škole dogovorili su se da besplatno pomognu profesionalnim molerima da okreče hodnike i srede fasadu.Iza akcije stoji „Udruženje radnih akcija Delijski vis“ u kome kažu da će okrečiti oko 450 kvadrata škole.

Milan Spasić Udruženje Delijski Vis

„Trenutno krečimo hodnike u prizemlju, u narednih par dana radićemo i gornji sprat škole. Do sada smo pokrenuli tri akcije vezane za našu nekadašnju školu. Prvo smo uređivali fasadu škole, zatim smo u saradnji sa JKP Mediana i JKP Parking servis posekli grane drveća koje su smetale reflektorima u dvorištu i sada pomažemo oko krečenja. Potrudićemo se da do početka školske godine sredimo sav prostor koji kako saznajemo nije renoviran poslednjih 30 godina“, kaže Milan Spasić iz Udruženja radnih akcija Delijski vis. JKP Mediana u saradnji sa Parking servisom već je rešilo problem drveća koje je u školskom dvorištu zaklanjalo reflektore.

Tijana Ranđelović, OŠ Branko Miljković

„Mene veoma raduje da je ovo udruženje mladih ljudi prepoznalo naš problem i da su došli da nam pomognu. Lepo je kada građani brinu o svom kraju, jer naš grad treba da bude lep i uređen. Ova sanacije će  pomoći  da u školi bude bolja bezbednost za sve đake a to nam je i najvažnije“,kaže Tijana Ranđelović  v.d. diriktora OŠ Branko Miljković

U školi kažu da će celokupno renoviranje završiti do početka školske godine.

 

Ovaj sadržaj je sufinansiran kroz projekat „Glasno za mladost” . Sufinansijer je Republika Srbija Ministarstvo kulture i informisanja